Bestuur

Terug naar de basis, met gezond verstand en beide benen op de grond.

Wie zijn de mensen achter Omzien! ?

Het starten van een politieke partij is geen gemakkelijke opgave. Emma Palmen en Lizette Lemmens hebben het aangedurfd en gaan nu de uitdaging aan om Omzien! tot een mooie en krachtige partij te maken. Lees hier meer over de mensen achter Omzien!

Emma Palmen

Geboren en getogen in Stramproy binnen een eenvoudig boerengezin. Vanaf 1987 woonachtig in Noord-Limburg waar zij 13 jaar een agrarisch bedrijf heeft gerund en vervolgens ruim 20 jaar werkzaam geweest binnen de kinderopvang. Daarnaast zette zij zich in voor verschillende comités en had zij verschillende bestuursfuncties. In 2017 behaalde zij de bachelor Bestuurskunde / overheidsmanagement. Dat was de start voor politieke ambities. 

Binnen het CDA had Emma vanaf 2016 een bestuursfunctie waaronder tevens het secretariaat, was zij commissielid  in de gemeente Venray en nam zij twee maal deel aan verkiezingen, in 2018 en 2019. Tot 2023 was zij Provinciaal Statenlid Limburg waarvan de laatste 15 maanden als zelfstandig Statenlid. Daarmee heeft zij veel ervaring opgedaan in het politieke domein met inmiddels een behoorlijke portie dossierkennis. 

In september 2022 richtte zij Omzien! op omdat het hoog tijd was voor een partij die wil besturen vanuit een visie en  met gezond verstand. Tot slot heeft Emma nog een adviesrol binnen Samenwerking Venray om zich ook lokaal in te zetten voor de inwoners van Venray.

Het is hoog tijd voor nieuwe politiek! 

Lizette Lemmens

Lizette Lemmens – Graus is jurist en docente van beroep. Vanaf 2017 zette zij zich vol passie in voor Groen Links als fractievolger en burgercommissielid binnen Provinciale Staten Limburg. Vanaf november 2022 maakt zij de keuze om zich in te zetten voor de oprichting van Omzien! Lizette heeft een duurzaam, groen en sociaal hart en gaat zich hier binnen Omzien! ook voor inzetten. Daarnaast werkt Lizette momenteel bij UHT

 

Verder zet Lizette zich in voor kwetsbare groepen o.a. als bestuurslid Stichting bewindvoering Cliëntengelden, als lid van de klachtencommissie FIOM en als burgercommissielid Sociaal en Fysiek domein in Valkenburg. 

Samen hebben Lizette en Emma een mooie, waardevolle en gedegen mix aan kennis en ervaring om Omzien! vorm te geven.

© 2022 Omzien! All Rights Reserved.